Ülikool sulges Valka filiaali

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval otsustas Läti Ülikooli (LÜ) senat, et õppeasutus lõpetab oma Valka filiaali tegevuse. Mõni aeg tagasi tegi piirilinnas sedasama rahvusvahelise praktilise psühholoogia kõrgkooli konsultatsioonipunkt, kirjutab ajaleht Ziemellatvija.

«Selle kuue aasta jooksul, mil ülikool Valkas esindatud oli, sai siin kõrghariduse 300 üliõpilast,» ütles filiaali juhataja Laila Ontensone, kes võttis selle ameti üle endiselt Valka linnapealt Unda Ozoliņalt.

«Algul toimusid loengud praeguses noortekeskuses Mice, mis toona oli algkool. Tudengid istusid esimese klassi lastele mõeldud pinkides, kuid mitte keegi ei kurtnud ebasobivate tingimuste pärast,» meenutas Ontensone.

Valkas oli võimalik omandada majanduse, pedagoogika ja õendusteaduse bakalaureusekraadi, juhtimisteaduse magistrikraadi ning läbida koolieelse hariduse pedagoogi õppeprogramm. Peale kohalike oli õppijate hulgas ka Smiltene, Valmiera, Cēsise, Gulbene, Madona ja Balvi elanikke.

Sulgemise põhjus oli üliõpilaste väike arv. Edukaks toimimiseks pidanuks gruppides olema vähemalt 25 inimest. Paraku ei saa paljud endale lubada 1000-latist õppemaksu semestris. Filiaali avamise aegadel sai kõrghariduse aga vaid 300 lati eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles