Traagiline põleng Valgas katkestas rekordpika tuleohvriteta perioodi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade siseõuest
Vaade siseõuest Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juuli keskpaigast eilse hilisõhtuni ei hukkunud Eestis tuleõnnetustes ühtegi inimest, päästeameti statistika kohaselt on tegemist rekordpika ajaga.

Neljapäeval kella 23.10 ajal teatati häirekeskusele, et Valgas Lepa 4 on puhkenud tulekahju mahajäetud elamus, maja kustutanud päästjad leidsid hoonest 45aastase mehe surnukeha. Eelmine tänavune surmaga lõppenud tuleõnnetus leidis aset 18. juulil.

Päästeameti pressiesindaja sõnul tähendab see, et 52 päeva jooksul ei leidnud Eestis aset ühtegi surmaga lõppenud tulekahju. Ta nentis, et kui arvestada vaid täispäevi, oli ka 2010. aastal täpselt sama pikk periood, kus tulekahjudes ei hukkunud ühtegi inimest. Kui arvesse võtta aga ka õnnetuste toimumise kellaajad, oli tänavune periood ajaliselt pikem.

«Seega oli tänavune tuleohvriteta periood teadaolevalt kõigi aegade rekord,» sõnas pressiesindaja.

Pressiesindaja lisas, et käesoleval aastal ei hukkunud alates 31. maist kuni 16. juulini ehk 47 päeva jooksul samuti tuleõnnetustes ühtegi inimest.

Käesoleval aastal on tulekahjudes elu kaotanud kokku 27 inimest. 2010. aastal hukkus alates 1. jaanuarist 8. augustini tuleõnnetustes 47 inimest ning kogu aasta jooksul 69 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles