Metsaretkel avanes põnev ja ohtlik seenemaailm

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Otepää gümnaasiumi viiendikud ja loodusainete õpetajad ning nendega liitunud seenehuvilised Otepää lähistele metsa jõudsid, oli päike juba keskpäevas ja ilm suviselt soe.

Teisipäevane seeneretk mükoloogide Irma Zetturi ja Veiko Kastanje juhendamisel kujunes elamuseks küllap kõigile osalejatele. Ka kasulikuks, sest lisaks anumate täitumisele söögiseentega said saagist täiendust näitus, mis pandi üles eile Otepää gümnaasiumis, ning väljapanek, mida saab täna, reedel ja laupäeval seoses Valgamaa seenepäevadega külastada Valga muuseumis.

Kui nädala jooksul on olnud võimalik osaleda juba kahel seeneretkel, siis kolmas on veel tulemas. Seeneretked asjatundjaga on hea algatus, kuna saab teadmisi otse mükoloogidelt ning valmivad näitused, kus väljas nii söödavad kui mürgised seened. Nii on ka neil, kel tervis või ajanappus ei võimalda metsa minna, võimalus seenemaailma rikkusest osa saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles