Kümme võistkonda siirdub digiseiklusele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa Kutseõppekeskus
Valgamaa Kutseõppekeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile, 21. septembril selgus kümme võistkonda, kes alustavad digiseiklust tasuta koolitusprogrammis Samsung Digi Pass. Programmis osalejad töötavad Tallinna Ülikooli õppejõudude ja teiste ekspertide käe all välja oma digilahendused ning arendavad sealjuures oma digitaalseid ja sotsiaalseid oskusi. Valituks osutunud ideed on pärit Tallinna, Tartu, Raplamaa, Võrumaa, Valgamaa, Ida-Virumaa ja Pärnumaa kutsekoolidest.

Valgamaa kutseõppekeskuse logistika eriala meeskonna idee kujutab endast Tallinna Ülikooli teaduskommunikatsiooni spetsialisti Kerli Onno mobiiliäppi, mis aitab laos tehtavat igapäevatööd. «Rakendus peaks oskama skänneerida toode triipkoodi, sisestama selle andmebaasi, leidma tootele sobiva koha firma laos ja tuletama meelde toodete realiseerimisaega.»

Ideid esitati programmi eri valdkondadest, alustades kunstide ja tantsu, lõpetades infotehnoloogiaga. «Laekunud ideede mitmekesisus näitas, et kutsekooli noored on väga leidlikud oma eriala või koolielu puudutavatele kitsaskohadele infotehnoloogiliste lahenduste väljapakkumisel,» sõnas programmi üks koolitajaid, Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituudi analüütik Jaanika Hirv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles