Talispordimuuseum avab täna uksed

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi staadion
Tehvandi staadion Foto: Jaanika Kuusik/Valgamaalane

Täna kell 15 avatakse Otepääl Tehvandi spordikeskuse staadionihoones ametlikult Otepää Talispordimuuseum, mis asub tegutsema Eesti Spordimuuseumi filiaalina.

Varem Otepää kirikumõisa pastoraadihoones tegutsenud suusamuuseum lõpetas oma tegevuse 2010. aasta lõpul.

Töö Otepää Talispordimuuseumi ekspositsiooni ettevalmistamisel on kestnud alates 2009. aasta lõpust. Püsiekspositsiooni, millel suurust ligi 150 m², kujundas Arhitektibüroo Lunge ja Ko.

Näidatavad filmiklipid pani kokku Artur Talvik, suurte kunstfotode ning fotomontaažide autor on Ott Kadarik. Atraktsioonid valmisid Aare Baumeri eestvedamisel, helikujunduse lõi Toomas Lunge. Abikäe uue muuseumi loomisel ulatasid ka spordialaliidud ja teised spordisõbrad.

Väljapaneku kroonijuveelideks peavad ekspositsiooni koostajad Eesti talisportlaste olümpiamängudelt ja teistelt suurvõistlustelt võidetud medaleid ja auhindu, samuti erinevate talisportlaste võistlusvahendeid ja -riietust.

Huvilised saavad oma suutlikkust testida kuulsast Tehvandi tõusust üles rühkides ja võrrelda võimeid talviste sportlaste võistluskiirusega. Kaasa saab elada lume sünnile ning tutvuda võib suusamäärimise saladustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles