Innukas noormees teeb külarahval elu huvitavaks

, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Onkel pälvib külarahvalt ainult kiidusõnu. Noormees on ellu kutsunud Mustjõe kalapäeva ja võrkpalliturniiri, käima tõmmanud kohaliku noortekeskuse tegevuse ning lööb alati käed külge ka vallaürituste korraldamisel ja läbiviimisel.
Rasmus Onkel pälvib külarahvalt ainult kiidusõnu. Noormees on ellu kutsunud Mustjõe kalapäeva ja võrkpalliturniiri, käima tõmmanud kohaliku noortekeskuse tegevuse ning lööb alati käed külge ka vallaürituste korraldamisel ja läbiviimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hargla endises kõrtsihoones tegutsevad ühe katuse all erapood, kultuurimaja ja Taheva valla noortekeskus, mille tööd veab juba kaks aastat 25aastane Rasmus Onkel.

Noormees pole külas mitte uustulnuk, vaid Harglas sündinud ja koolis käinud. «Pärast 3. klassi läksime perega Harglast ära. Seejärel elasin ja õppisin kolm aastat Valgas ja siis veel aasta Tartus. Sealt kolisime Tallinnasse. Kuna suurlinnaelu pole mulle kunagi meeldinud, käisin koolis hoopis Jüris,» rääkis Onkel. Kuigi ta elas kümmekond aastat Harglast eemal, ei ole tal külaga side kunagi katkenud: kõik oma vaheajad ja suved on ta veetnud isakodus.

Pärast keskkooli asus ta õppima bioloogiat, kuid mõistis peagi, et see pole see. Noormees omandas hoopis Pärnu kolledžis spordikorralduse ja ettevõtluse-projektijuhtimise eriala. Juba gümnaasiumis ja kolledžis õppimise ajal hakkas ta Taheva vallas korraldama projektipõhiseid üritusi ja võistlusi. Nimetamist väärib tema ellu kutsutud Mustjõe kalapäev, mis sel aastal tähistas oma viiendat aastapäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles