Valgamaa kutseõppurid alustasid teekonda unistuste töökohani

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppurid alustasid teekonda unistuste töökohani.
Valgamaa kutseõppurid alustasid teekonda unistuste töökohani. Foto: Samsung Digi Pass

Eelmise nädala lõpul leidis aset koolitusprogrammi Samsung Digi Pass avaüritus, kus programmi partnerid allkirjastasid koostöömemorandumi ja noored alustasid digiseiklust. Programmi kestel arendavad noored kutseõppurid oma digitaalseid ja sotsiaalseid oskusi, et valmistuda tuleviku töökohaks.

30. septembril allkirjastasid programmi partnerid koostöömemorandumi noorte läbilöögivõime parandamiseks tuleviku tööturul. Nii kogunesid avaüritusele Euroopa Komisjoni, Tallinna Ülikooli, UNESCO Eesti Rahvusliku Komisjoni, Samsung Electronics Balticsi, Eesti Noorteühenduste Liidu ja Kutsekoja esindajad, et astuda esimene samm eesmärgi saavutamise suunas. Programmi toetab ka haridus- ja teadusministeerium.

«Samsung Digi Passi programmiga toome haridussüsteemi ja tööandjad teineteisele lähemale. Üks suuremaid väljakutseid tänasel haridusmaastikul on tõsiasi, et õpilased peavad omandama oskusi töötamiseks ametikohtadel, mida hetkel ei pruugi isegi olemas olla. Veel enam, ka tänased koolilõpetajad ei vasta tihti tööandjate ootustele,» sõnas Samsung Electronics Baltics asepresident Philip Choi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles