Ettevõtlusnädal sai avapaugu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma ettevõtjaks saamisest räägib Märt Piir.
Oma ettevõtjaks saamisest räägib Märt Piir. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna keskpäeval algas Valga kultuuri- ja huvialakeskuses ettevõtluspäev.

Päeva avas maavanem Margus Lepik. Seejärel läks sõnajärg üle Valgamaa arenguagentuuri juhatajale Rein Orule, kes arutles teemal «Valgamaa arenguagentuur – partner ettevõtjale».

Tartu Ülikooli turunduse lektor Tanel Mehine, kelle uurimisssuunaf on tarbijakäitumine, tarbijapsühholoogia ning uusim valdkond neuroturundus, rääkis tarbija käitumise teemal. Tutvuda sai uuringutega tarbijapsühholoogia ja neuroturunduse vallast. Kuulda saab, kuidas erinevad tegurid – helid, lõhn, kauba väljapanek, «kollased hinnasildid», reklaamplakatid, ostjad personal-tarbijakäitumist mõjutavad.

Investor ja majandusekspert Kristjan Lepik tegi ettekande «Edukas ettevõtja muutuvas maailmas».

Oma ettevõtjaks saamise loo toovad kohaletulnuteni Tjorven Kids OÜ omanik Ruth Mändma ja PM Kaubandusgrupp OÜ juht Märt Piir. Mändmets on elus teinud kannapöörde: metsandusdoktorandist on saanud Eesti lasteriiete tootja. Tema minimalistlikud loodusest inspireeritud graafiliste trükielementidega tooted on kiiresti saanud populaarseks ja seda mitte ainult Eestis.

1992. aastal asutatud ettevõtte PM Kaubandusgrupp OÜ omanik ja juht Märt Piir alustas hulgikaubandusega, kaupade impordi- ja ekspordiga. Aastast 2006 tegeleb ta peamiselt kaevandamise ning liiva- ja kruusakarjääride majandamisega. Aastal 2015 otsustas ta oma tegevust laiendada ning töötleb ümber ehitus- ja lammutusjäätmeid. Tänavu juunist käivitas ta betoonitootmise.

Päeva modereerib ettevõtja, telesaatejuht ja uudisteankur Mart Mardisalu. Ettevõtluspäeva rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Üleriigiline ettevõtlusnädal toimub 3.–9. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles