Läti võimud tabasid kuus eestlasest inimsmugeldajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vietnamist pärit illegaale on kinni peetud ka Eesti-Vene piiril. Pildil olevad vietbnamlased pole antud juhtumiga seotud.
Vietnamist pärit illegaale on kinni peetud ka Eesti-Vene piiril. Pildil olevad vietbnamlased pole antud juhtumiga seotud. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Läti piirivalve tabas riigi idaosas nädalavahetusel 37 illegaalset immigranti ja üheksa nende smugeldajat, kelle hulgas oli ka kuus eestlast, teatas uudisteagentuur LETA.

Kaks vietnamlaste kümneliikmelist gruppi tabati Alūksne ja Krustpilsi rajoonis reedel, kolmas, 17-liikmeline Vietnami kodanike grupp saadi laupäeval kätte Kārsava regioonis.

Koos vientamlastega kinnipeetud üheksa inimsmugeldaja seas oli kuus Eesti ja kolm Vene kodanikku.

Läti piirivalve esindajate väitel on sagenenud juhtumid, kus Eesti kodanikud osalevad illegaalide smugeldamises Venemaalt Euroopa Liitu. Smugeldajad otsivad uusi teid illegaalide toomises üle Vene-Läti ja Vene-Eesti piiri.

Illegaalide tabamise asjas algatasid Läti võimud kriminaaljuurdluse.

Tänavu on Lätist välja saadetud rohkem kui 300 illegaalselt riiki tulnud inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles