Valgamaalt taotleb toetust kuus talunikku

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik
PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik Foto: arhiiv

17. oktoobril lõppes PRIAs põllumajandusliku tegevusega alustava noore

ettevõtja toetuse taotluste vastuvõtt. 238 noorelt ettevõtjalt laekus

taotlusi kokku ligi 9,5 miljoni euro saamiseks, eelarves on  toetuste

maksmiseks aga vaid neli miljonit eurot.

Valgamaalt soovib põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti ehk PRIA pressiesinaja Maris Sarv-Kaasiku sõnul toetusta saada kuus noort ettevõtjat kogusummas 240 000 eurot.

Maaelu arengukava 2014-2020 meede kuni 40aastaste noorte põllumajandusettevõtjate toetamiseks võimaldab toetust saada väga erinevateks kulutusteks ühel korral ja kuni 40  000 eurot. Kavandatavaid kulutusi ja tulevast majandustegevust tuli kirjeldada äriplaanis. Vähemalt 50% taotletavast toetussummast tuleb kasutada investeeringuteks põhivarasse.

Kõige rohkem esitati taotlusi mitmesuguste põllutöömasinate ja –seadmete soetamiseks, looma- ja linnukasvatusega seotud investeeringuteks, tootmishoonete rajamiseks ja sisustamiseks, taristusüsteemide väljaehitamiseks, aga ka (tõu)loomade ja lindude, põllumaa, seemne, istikute jne ostuks.

Populaarne on mesindus: mesilasperesid ja mesindustarvikuid soovib toetuse abil soetada üle 30 noore ettevõtja.

Otsused teeb PRIA hiljemalt 11. jaanuariks 2017 nõuetekohastele taotlustele antavate hindepunktide alusel moodustuva paremusjärjestuse põhjal. 30 päeva jooksul makstakse määratud toetustest välja esimene osa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles