Elektrilevi testib ühise arve süsteemi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrguettevõte Elektrilevi sai valmis ettevalmistustega, mis võimaldavad kõikidel elektrimüüjatel esitada elektrienergia ja võrguteenuse eest ühise arve. Oktoobri lõpust on saanud huvitatud elektrimüüjad väljaarendatud süsteemi testida.

Seni on võrguteenuse ja elektri eest ühist arvet väljastanud need võrguettevõtted, kes tegelevad ise ka elektri müügiga. Samuti on ühisarvet esitanud Eesti Energia neile klientidele, kes asuvad Elektrilevi võrgupiirkonnas – seda on võimaldanud varasemalt väljakujunenud infosüsteemid. Uue väljaarendatud lahenduse puhul saavad Elektrilevi võrgupiirkonna klientidele ühise arve võimalust pakkuda kõik elektrimüüjad, kes süsteemiga liituvad.

«Ühise arvega kaasneb rida juriidilisi ja tehnilisi detaile, mida õigusaktid ei reguleeri. Kuna elektrimüüjatel ja klientidel oli aga mugavaks arveldamiseks suur ootus, tekkis meil Eesti suurima võrguettevõttena vajadus võtta lahenduse väljatöötamisel eestvedaja roll,» selgitas Elektrilevi arveandmete osakonna juhataja Viktor Afanasjev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles