Antsla valmis piirikülad enda hõlma võtma

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karula rahvuspargi territooriumil paiknev Rebasemõisa küla on tuntud ka oma kaunite vaadete poolest külale omasele pärandkultuurimaastikule. Kaugemal paistavad ka Hargla ja Otepää kõrgemad künkad. Selle küla elanikud soovivad nüüd ühineda Antsla vallaga.
Karula rahvuspargi territooriumil paiknev Rebasemõisa küla on tuntud ka oma kaunite vaadete poolest külale omasele pärandkultuurimaastikule. Kaugemal paistavad ka Hargla ja Otepää kõrgemad künkad. Selle küla elanikud soovivad nüüd ühineda Antsla vallaga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Urvastega ühinemisläbirääkimisi pidav Antsla vald on teinud Valgamaa Karula vallale ettepaneku piire muuta, viidates seejuures kahe küla elanike soovile.

Juba 30. juunil laekus nii Antsla kui Karula vallavolikogule Karula valla Lusti küla elanikelt kümne allkirjaga avaldus, kus avaldati soovi liituda haldusreformi käigus Antsla vallaga. Põhjendusena toodi välja, et Lusti küla elanikud on aastakümneid käinud tööle, poodi, bensiinijaama ja kultuuriüritustele Antslasse, mitte Valka.

Liiatigi on endine Lustimõisa (praegu Lusti) küla olnud ajalooliselt Vana-Antsla valla territooriumi osa. Elanikud on avaldanud soovi saada külale tagasi ka endine nimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles