Arvamus: Paisu tagant peab välja saama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Jaska
Vello Jaska Foto: Valgamaalane

Küllap on suurem osa eestimaalastest kogenud riigi majanduses juba aastaid valitsevat seisakut – et mitte öelda tagasiminekut.

Kuigi mõni aeg tagasi maalis toonane reformierakondlasest peaminister Andrus Ansip meile silmade ette illusioone viie rikkama riigi hulka jõudmisest, leiab pangandusteadlane Indrek Neivelt, et viimased kümme aastat on Eesti majandus kasvanud märksa aeglasemalt kui maailma majandus tervikuna. Nii on riigi osakaal ka maailma majandusruumis kahanenud ja pidev allakäik viinud meid hoopis vaesemate riikide tasandile.

Enamik eestimaalasi tunnetab sellist vaesumist igapäevaelus selgesti. Kahjuks ei ole aga võimueliit tahtnud või osanud pideval allakäiguredelil tammumisest aru saada ja vastavaid järeldusi teha. Hoopis vastupidi. Äsja ametist tagandatud samuti reformierakondlasest peaminister Taavi Rõivas ütles: «Me seisame parema Eesti eest, alati!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles