Kaitsevägi plaanib väga lühikese etteteatamisega reservõppusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitsevägi kavatseb hakata läbi viima väga lühikese etteteatamisajaga õppekogunemisi, esimene neist võib aset leida juba lähikuudel.

Kaitseministeeriumi kaitsevalmiduse osakonna juhataja asetäitja kolonelleitnant Kaido Sirmani sõnul on väga lühikese etteteatamisajaga lisaõppekogunemised mõeldud reservüksuste lahinguvalmiduse kontrolliks. Ta märkis, et sarnaste kogunemiste korraldamist, kus reservväelased kutsutakse kokku 24 tunni jooksul, võimaldab selle aasta algusest kehtima hakanud riigikaitseseadus.

Lisaõppekogunemistele hakkab kaitsevägi kutsuma nii ajateenistuse käigus väljaõppe saanud reservväelastest moodustatud üksusi kui Kaitseliidus kokku harjutanud reservüksusi. Kolonelleitnant Sirmani sõnul on esialgu kavas korraldada umbes paarisaja osavõtjaga kogunemisi. Ta toonitas, et fookus ei ole niivõrd osalejate arvul, vaid protseduuridel ning valmisoleku kontrollil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles