E-maksuameti avamine lükkub edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet on loodava koalitsiooni plaanide suhtes äraootaval seisukohal.
Maksu- ja tolliamet on loodava koalitsiooni plaanide suhtes äraootaval seisukohal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

E-maksuameti avamine lükkub ilmselt 2018. aasta teise poolde – muuhulgas loodava koalitsiooni plaanitavate maksumuudatuste tõttu.

Maksu- ja tolliamet on loodava koalitsiooni plaanide osas äraootaval seisukohal, ütles ameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi ütles neljapäeval Pricewaterhousecoopersi maksukonverentsil. «Ootame, mis suunas peame jooksma hakkama.»

Liivamägi sõnul tuleb e-maksuameti puhul «vundament ära vahetada nii, et maja jääb püsti.» «Võib ju küsida, et mis seal teha on, aga süsteemis on ligi 200 erinevat rakendust,» märkis ta.

Liivamägi ütles, et uue süsteemi loomine ei tähenda automaatselt seda, et MTA saaks praegusest rohkem andmeid. "Mitte et meile see ei meeldiks, aga oleme realistid – kes tahaks anda veel rohkem andmeid. Pigem tegeleme nende andmetega mis meil täna on. Vaatame, kas midagi võiks ära jätta ja olemasolevaid andmeid väärindada.

Aprillis kirjutas Eesti Päevaleht, et uue e-maksuameti nullist ülesehitamine läheb maksma 18 miljonit eurot ja see on kavas ametlikult avada 2018. aasta 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles