Kampaania 7x7 aitab kassipojal kodu leida

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassipoeg ootab omanikku
Kassipoeg ootab omanikku Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Novembri keskpaigast aasta lõpuni toimuv kampaania «7 x 7 ehk Kingi kassipojale kodu» on Varjupaikade MTÜ ning Soome abiorganisatsiooni Rekku Rescue RY ühisaktsioon meenutamaks, et igal lemmikloomal on õigus oma kodule.

Igaüks meist saab vähendada kodutute loomade arvu tänaval, steriliseerides või kastreerides oma lemmiku. Sellele kampaania ka keskendub, nimelt loovutatakse Varjupaikade MTÜ-sse kuuluvast seitsmest varjupaigast seitse kassipoega, andes kaasa tasuta vautšeri looma edaspidiseks steriliseerimis- või kastreerimisoperatsiooniks.

Valga varjupaik, mis on üks seitsmest, osales ka eelmise ja üle-eelmise aasta sügisel sarnases kampaanias. "Rekku Recue, mis on vabatahtlik ettevõte, finantseerib meie kampaaniat kolmandat aastat järjest," kinnitas varjupaiga juhataja Helle Raja. "Kampaania eesmärk on juhtida tähelepanu kassipoegade steriliseerimisele ja kastreerimisele, et ei sünniks soovimatuid järglasi. Arvan, et nii need kui teised sarnased eelnevate aastate kampaaniad on oma eesmärgi täitnud, kuna kasse on sel aastal varjupaika sattunud vähem kui eelmisel aastal, eelmisel aastal jälle omakorda vähem kui üle-eelmisel."

Raja tõdes, et seitse looma varjupaiga kohta on kui tilk meres, aga muudab siiski midagi. Näiteks, nii mõnegi loomaomaniku paneb järjekordne kampaania mõtlema ja ta läheb viib ehk ka oma koduse kassi operatsioonile. "Lisaks käesolevale aktsioonile saame pakkuda alati soodushinnaga operastioone neile, kes võtnud varjupaigast kassipoja."

Sügiskuud on varjupaiga juhataja sõnul alati pingelised, kuna siis saabub mõne kuuga väga palju kasse. "Hetkel on varjupaigas vähemalt 80 kassi, neist pooled kassipojad." Vähe rõõmsama poole pealt märkis Raja, et oktoobrikuine musta kassi kampaania läks edukalt. "Saime tähelepanu ja koju läks seitse musta ja mustvalget kassipoega ning kaks täiskasvanud kassi. Tundub, et sama hästi läks ka teistes meie varjupaikades üle Eesti."

«7x7» kampaania jooksul võetud kassipoegi saab hiljem tulla steriliseerima ja kastreerima ainult järgnevatesse kohtadesse: Valga-, Võru-, Tallinna- ja Pärnu varjupaikadesse, Viljandis Männimäe Loomakliinikusse, Läänemaal Haapsalu Loomakliinikusse, Virumaal Rakvere Loomakliinikusse. Vajalik on eelnev kokkuleppimine varjupaikades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles