Piirilinnas süttivad kuusetuled legendaarse rokkansambli saatel

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui kaksiklinna Valga-Valka Eesti poolel on saanud heaks tavaks süüdata tuled linna jõulupuul kas 1. advendil või päev enne seda, siis Läti poolel on need mõnelgi korral põlema pandud hoopis hiljem. Nii ka tänavu.

«Sel aastal süüdatakse tuled Valka jõulupuul koos legendaarse Läti rock-ansambliga Līvi. See peaks olema üldse esimene kord, kui nad meie keskväljakul – Lugaži platsil – esinevad,» rääkis Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Inga Karpova.

Tegu on juba 1976. aastal tegevust alustanud ansambliga, mis tegutses aktiivselt 2010. aastani. Kui vahepeal oldi varjusurmas, siis tänavune tähtpäev – 40 aastat kollektiivi loomisest – ärgitas neid taas kokku tulema, et mõni kontsert anda. Karpova sõnul usub ta, et just Līvi toel kujuneb kuusetulede süütamisest tänavu Valkas suur pidu. Seda hoolimata sellest – või just selle tõttu –, et ettevõtmine algab alles kell 10 õhtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles