Hummulis üleval muumiteemaline näitus

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tove Janssoni raamatutegelane sai loodud juba kunstniku noorukieas, mil ta signeeris oma tööd väikest jõehobu meenutava olevuse kujutisega.
Tove Janssoni raamatutegelane sai loodud juba kunstniku noorukieas, mil ta signeeris oma tööd väikest jõehobu meenutava olevuse kujutisega. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Hummuli rahvamaja saalis on jõulukuu algusest üleval muumiteemaline näitus, mis Eestis ringi rännanud juba 1994. aastast.

Nii laste kui täiskasvanute hulgas hästi vastu võetud näitus on Hummuli kultuuritöötaja Anne Pai sõnul siia kaua oodatud. Väljapanek tutvustab nii Tove Janssoni muumiraamatuid ja tema joonistatud illustratsioone kui hiljem «muumibuumiga» sündinud muumiteemalisi koomikseid, filme, mänguasju, suveniire, ajakirju ja palju muud.

Koos heade koostööpartneritega on Soome instituut näitust kahel korral – aastatel 2008 ja 2014 – uuendanud ja täiendanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles