Näitus viib uudistaja muinasaega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egge Edussaar-Haraku näitus Valga muuseumis pakub külastajatele palju avastamis- ja vaatamisrõõmu. Heledate rõivastega naismodelli riideid ehib 18 meetrit ketti, mille valmistamiseks kulus kunstnikul pea pool aastat.
Egge Edussaar-Haraku näitus Valga muuseumis pakub külastajatele palju avastamis- ja vaatamisrõõmu. Heledate rõivastega naismodelli riideid ehib 18 meetrit ketti, mille valmistamiseks kulus kunstnikul pea pool aastat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Metalli- ja nahakunstnik Egge Edussaar-Harak viib Valga muuseumi külastaja tagasi muinasaega.

Teisipäeval avatud näitusel on väljas kunstniku valmistatud uhked muinasriiete rekonstruktsioonid, loomaornamentidega noad, maalingutega portselannõud, sepised, nahast noatuped, käekotid ja jalatsid, ehted, sõbad ja nõeltehnikas kampsunid, sokid ja põlvikud.

Näitusesaali sisenejale vaatab vastu kaunite heledate rõivaste ja ehetega naismannekeen. «Selle muinasaja kostüümi valmimise protsess kestis aastaid. Kaunistamiseks tegin käsitsi 18 meetrit ketti, mille valmistamine ainuüksi võttis pool aastat. Kõik, mida siin näete, on minu kätetöö, ainult kangaid ei ole ma ise kudunud,» sõnas Egge Edussaar-Harak näituse avamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles