Päkapikumaal askeldab lastega paarkümmend päkapikku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisepäkapikud õpetasid lapsi haava siduma. Õppimise kõrval sai naljagi, sest sidemepakid tükkisid käest lahti ja segamini minema. Patsientideks olid nii õpilased kui ka nukud ja mõmmid.
Tervisepäkapikud õpetasid lapsi haava siduma. Õppimise kõrval sai naljagi, sest sidemepakid tükkisid käest lahti ja segamini minema. Patsientideks olid nii õpilased kui ka nukud ja mõmmid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa kutseõppekeskus muutus jõulukuul päkapikumaaks, kus lastega askeldab paarkümmend päkapikku. Koos meisterdavad nad kinkekarpe ja ehteid, kaunistavad küpsiseid ja löövad tantsugi.

Kolmapäeval, kui päkapikumaa uksed avas, olid esimesed külalised Valga põhikooli 2.b klassi lapsed koos õpetajaga. Esimeses töötoas kaunistasid lapsed koos päkapikkudega kinkekarpe, teises tegid jõuluehteid.

Kolmandas töötoas ootasid neid ehituspäkapikud. «Siilil on okkad ära kukkunud, nüüd on vaja teie abi, et need talle tagasi koksida,» jagas kutseõppekeskuse koolitusjuht Kristel Unt lastele tööjuhiseid. Haamrid kätte ja hakkaski töö pihta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles