Osaliselt Valgamaal üles võetud film jõuab kinodesse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustad, kaltsudes ning karvased – just sellised näevad välja tegelased Rainer Sarneti mängufilmis «Rehepapp». Seekord on vanadest eestlastest pildile jäänud Jaan ehk Meelis Rämmeld.
Mustad, kaltsudes ning karvased – just sellised näevad välja tegelased Rainer Sarneti mängufilmis «Rehepapp». Seekord on vanadest eestlastest pildile jäänud Jaan ehk Meelis Rämmeld. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Andrus Kivirähki romaanil «Rehepapp ehk november» põhinev fantaasiafilm «November» jõuab kinodesse alates 3. veebruarist.

Lavastaja Rainer Sarneti käe all valminud «Novembrit» võib kirjeldada kui muinasjutufilmi täiskasvanutele, kus saavad kokku must huumor ja romantiline armastus, teatas Eesti Filmi Instituut.

Filmi tegevus toimub paganlikus Eesti külas, kus ahned ja juhmid külaelanikud pistavad rinda nii Katku, Vanapagana kui krattidega. Loo peategelane on noor talutüdruk Liina (Rea Lest), kes on lootusetult armunud külapoiss Hansu (Jörgen Liik). Hansule on aga silma jäänud hoopis imekaunis mõisapreili (Jette Loona Hermanis). Lisaks nõuab Liina isa (Arvo Kukumägi), et neiul äheks naiseks ropu suuvärgiga Endlile (Sepa Tom).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles