Kristi Põldvee tõi taas kodututele loomadele jõulurõõmu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategijate annetused jõudsid jõulude eel Valga loomade varjupaika.Kristi Põldvee (vasakul)andis need üle varjupaiga juhatajale Helle Rajale.
Heategijate annetused jõudsid jõulude eel Valga loomade varjupaika.Kristi Põldvee (vasakul)andis need üle varjupaiga juhatajale Helle Rajale. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nagu eelmiste jõulude eel, otsustas Valga naine Kristi Põldvee ka sel aastal algatada Valga kodutute loomade varjupaiga heaks annetuste kogumise. Annetustena kogunes raha, pesamaterjali, loomatarvikuid,  mänguasju,  loteriil müüdavaid esemeid ja palju muud, mille Põldvee täna, 22. detsembril varjupaigale üle andis.

Kuna eelmisel aastal kogunes asutustelt ja eraisikutelt annetustena 708 eurot ning märkimisväärne kogus varjupaigale vajalikke esemeid, otsustas Põldvee taolise ettevõtmise ka sel jõulukuul korraldada. Nii sündiski tema algatusel novembri lõpus sotsiaalmeedias üleskutse «Jõulurõõm Valga kodututele loomadele», millega liitus palju inimesi ning asutusi.

Kristi Põldvee valmistas asjade ja söögi kogumiseks kastid ja paigutas need K-rauta, OÜ Gameelia Lilled poodidesse, loomakliinikusse, põhikooli ja muuseumi. Ettevõtmisega liitus ka Kasekese lasteaed, kus lapsed meisterdasid loomadele mänguasju ja kogusid koos vanemate ja töötajatega loomadele pesamaterjali. Samuti viis Põldvee annetuskaste teistessegi poodidesse ja asutustesse.

Mitmesuguseid esemeid, loomasööki ja tarbekaupu ning raha toimetati ka Põldveele isiklikult, kusjuures kogu Eestist. Lisaks annetati käsitööna valminud padi, mille müügiks korraldas naine oksjoni. Samuti küpsetas naine koogi, mis oksjonil müügiks läks, ning müüs omavalmistatud käsitöökaarte, millest saadud annetussummat kasvatas. Nii kogutigi kokku 521 eurot ja 10 senti.

Valga varjupaiga juhataja Helle Raja sõnul on Kristi Põldvee erakordselt hea ja tubli inimene, kes juba teist aastat varjupaiga heaks nii suure kampaania korraldab.

«Kui Kristi Põldvee eelmisel aastal sellise algatusega meie poole pöördus, oli see täielik üllatus. Kõik, mis ta kokku suutis koguda, on meile suureks abiks. Kogutud summa kulub eelkõige kastreerimis- ja steriliseerimisoperatsioonidele,» ütles Raja ja näitas meile kohevat kassi, kes nüüd tänu annetajatele kohe opereeritud saab.

«Lisaks on sellisel tegevusel märkimisväärne eeskuju, kuna ilmselt ka Kristi üleskutse tõttu on meie poole otse varjupaika pöördunud suur hulk abipakkujaid ja ka loomi on rohkem võetud,» tunnustas varjupaiga juhataja Põldvee korraldatud tegevust.

«Veel kord suur tänu kõikidele osapooltele! Võrreldes eelmise aastaga oli küll rahaliste annetuste hulk väiksem, kuid koos kõige muuga on varjupaigale sellest siiski suur tugi,» sõnas Põldvee. Tema sõnul oli päris raske leida selliseid asutusi, kes olid nõus kastid enda juurde võtma.

Sageli pole kohalikel poodidel õigust sellekohaseid otsuseid langetada ja nii tuli naisel päris palju läbirääkimisi pidada, üks pood pidigi tegutsema anonüümselt." Kõigile nendele asutustele, kes mulle vastu tulid ja kastid enda valdustesse võtsid, sai edastatud ka pisike tänu. Aitasite koos hulga eraisikutega luua midagi suurepärast,» oli Põldvee kõigile kampaanias osalejatele tänulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles