Proovid käivitusid hea energiaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte laulupeo peadirigent on Heli Jürgenson, tantsupeo pealavastaja on Margus Toomla.
Noorte laulupeo peadirigent on Heli Jürgenson, tantsupeo pealavastaja on Margus Toomla. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kõigis Eesti maakondades on alanud suvise noorte laulu- ja tantsupeo eelproovid, mai lõpuni leiab aset ühtekokku 487 eelproovi ning peo üldjuhid teevad selle aja jooksul Eestile peale kaks tiiru.

Laulupeoks valmistujad harjutavad koos juhendajatega läbi 44 pala, mahuka kava tõttu tehakse üldjuhul kõikides liikides kaks eelproovi, teatas Eesti Laulu- ja Tantsupeo sihtasutuse esindaja.

«Hästi hea energiaga lauldakse ja ettevalmistus on olnud hea. Esimese kogemuse põhjal ütleksin, et Kadri Voorandi laul «Elu on lootus ja loomine» on noorte üks lemmikutest,» ütles laulupeo üldjuht Heli Jürgenson. «Saalis olles tundsin, et nii noorte lauljate kui ka dirigentide vahel on selline lahe energia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles