Intervjuu: Toomas Suuman pelgab mälestusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi näitleja Toomas Suuman on suure osa elust veetnud Rakveres, saab ta lapsepõlvelinna Otepääga kokku nii unes kui ilmsi.
Kuigi näitleja Toomas Suuman on suure osa elust veetnud Rakveres, saab ta lapsepõlvelinna Otepääga kokku nii unes kui ilmsi. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rakvere Teatri näitlejana satub Toomas Suuman juba üle kolmekümne aasta Eestis igale poole ja sagedaminigi kui see talle meeldiks. Sel nädalal satub ta Otepääle, kus möödus tema noorus.

Olete sündinud Rakveres ja töötate praegugi Rakvere Teatris. Kuidas juhtus nii, et pea kogu oma nooruse veetsite hoopis Otepääl?

«Olin vahest pooleteisene, kui isa ja ema Rakverest ära kolisid. Ema Otepääle kooliõpetajaks, isa Tartusse kunstikooli. Nõnda kasvasin Otepääl. Lastesõim, lasteaed, kool. Kaheksateistkümneselt lõpetasin sealsamas keskkooli ja läksin Tallinna õppima. Üsna tavaline lugu tegelikult.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles