Uus aparaat teeb elu kergemaks nii patsiendil kui meedikul

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus röntgeniaparaat Otepää tervisekeskuses
Uus röntgeniaparaat Otepää tervisekeskuses Foto: Monika Otrokova

Otepää tervisekeskus sai uue röntgeniaparaadi ehk kaasaegsema nimetusega radiograafi. Keskuse juhataja Andres Arike ütles, et uus aparaat on oma mõõtmetelt väiksem ja kompaktsem ning radioloogiatehnikule kergem käsitleda. Röntgenseadme komplekti kuulub liikuv laud, mis hõlbustab piltide teostamist liikumisraskusega patsientidele. Uue seadme positiivne külg on ka see, et suuremat kasvu inimese mõlemad kopsud või puusaliigesed mahuvad ära ühe ülesvõtte peale.

Lisaks uuele röntgeniaparaadile on tervisekeskuses veelgi uuendusi – jaanuarist kolis majja Pere Optika, kus saab valmistada ja määrata prille ja kontaktläätsesid. Jätkub optometristi, samuti silmaarsti vastuvõtt.

Keskust ootavad ees ka suuremad muudatused. Eelmise aasta sügisel kinnitas Vabariigi Valitsus esmatasandi tervisekeskuste rajamise 59 ideekavandit, mille seas oli ka Otepää tervisekeskuse uue lisahoone projekt. Projekti käigus on kavas lammutada tervisekeskuse krundil olevad vanad apteegi ja haigla hooned ning nende asemele ehitada uus hoone.

Uues hoones hakkaksid paiknema perearstid, füsioteraapia osakond, ämmaemandaabi ja koduõenduse teenus. Tervisekeskuse praegusesse hoonesse on plaanis rajada eakate päevakeskus, laiendada hooldusosakonda, edasi jääb tööle hambaraviosakond, röntgen ja labor. Keskuse juhataja Andres Arikese andmeil saab detailplaneering valmis veebruari lõpupoole ning seda on kavas ka avalikult tutvustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles