Valga sai uue linnapea

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsusest lahkuva Enno Kase tööd tunnustati kuue kuu palga suuruse hüvitisega.
Linnavalitsusest lahkuva Enno Kase tööd tunnustati kuue kuu palga suuruse hüvitisega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga Raekoja saali kogunesid reedel  linnavolikogu liikmed, et valida erakorralisel istungil linnapea ja kinnitada uued linnavalitsuse liikmed.

Valgamaa sotsiaaldemokraatide juht Jüri Teder andis juba kolmapäeval Valgamaalasele teada, et nende ja Keskerakonna läbirääkimised uue linnavalitsuse moodustamise osas on jõudmas koalitsioonilepinguni.

Läbirääkimiste aluseks võetud platvormid 2009. aasta kohalikeks valimisteks. Arutletud ka haridusküsimuste, tänavate olukorra, lasteaed Walko murede ja linna juhtimisega seonduva üle.

Reedesel linnavolikogu erakorralisel istungil seati üles kaks linnapeakandidaati. Sotsiaaldemokraatide fraktsioon esitas maavalitsuse osakonnajuhataja Kalev Härgi ning reformierakondlased Valga põhikooli direktori Tarmo Posti kandidatuuri.

Kohal olid kõik volikogu liikmed. Neist 13 hääletas Härgi ja 8 Posti poolt.

Uue linnapea ettepanekul nimetati ametisse ka kaks linnavalitsuse liiget: Ilmar Tõlner ja Alar Nääme. Mõlemad kuuluvad Keskerakonna ridadesse.

Lähemalt loe laupäevasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles