Esimese preemia pälvisid aretajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 16. veebruaril anti Sangaste lossis esimest korda üle krahv Friedrich Georg Magnus von Bergi nimeline innovatsioonipreemia. Selle omanikuks sai Eesti taimekasvatuse instituut uudse sojaoasordi aretamise eest.

Võitja selgitas nelja esitatud kandidaadi seast välja kaheksaliikmeline hindamiskomisjon, kuhu kuulusid maaeluministeeriumi, Eesti rukki seltsi, Sangaste vallavalitsuse, Eesti põllumajandus-kaubanduskoja, Eesti Maaülikooli ning põllumajandus- ja kalandussektori esindajad.

Preemia pälvinud instituudi kolmeliikmelisse töögruppi kuulusid aretajad Maia Raudseping, Enn Kaljo ja Lea Narits ning nende väljatöötatud põld-sojaoa sordi nimi on «Laulema». Tegemist on põllukultuuriga, mis pikkade aastate jooksul aretatud selliseks, et seda saaks koristada sojakombainide abil, ning ühtlasi on see sort kõrge saagikuse, valgu- ja õlisisaldusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles