Õru kandi rahvas kiidab kodukohta ja elab kirevat seltsielu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hajaasustusega Õruste külas ja kirju rahvastikuga Õru alevikus, kus asuvad kool, lasteaed, Noortepada, vallavalitsus ja raamatukogugi, elab ligi 60 protsenti valla rahvastikust. Kogukond on ühtehoidev ning seltsielu aktiivne.
Hajaasustusega Õruste külas ja kirju rahvastikuga Õru alevikus, kus asuvad kool, lasteaed, Noortepada, vallavalitsus ja raamatukogugi, elab ligi 60 protsenti valla rahvastikust. Kogukond on ühtehoidev ning seltsielu aktiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vähem kui paarikümne kilomeetri kaugusel Valgast Tartu suunas algab Õru valla Õruste küla, mida poolitab Jõhvi–Tartu–Valga maantee. Kuna küla läheb märkamatult üle Õru alevikuks ja kohaliku rahva tegemisedki seotud, käisin külas nii küla kui aleviku rahval.

Hajaasustusega Õruste küla keskuse moodustavad Unikülla viiva tee alguses asuvad elamud, mis rajatud kaheksakümnendate aastate lõpus, olles jätk seal varem asunud ja 1971. aastal suletud algkooli hoonele ja paarile vanemale talumajale. Samas asub Teises maailmasõjas langenute vennaskalmistu.

Kirju rahvastikuga Õru alevik on endise Valga sovhoosi keskus, mis kerkinud kunagise Saksamatsi talu maadele, kuhu ehitati korrusmajad, milles praegugi inimesed elavad. Möödasõitjale torkavad silma aga hoopis maantee vahetus läheduses asuvad kaks kahekorruselist tühja kolemaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles