Tartu maratoni eliitgrupi sõidu võitis prantslane Bastien Buttin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu maratoni eliitgrupi sõidus läks kolmikvõit prantslastele. Parima eestlasena oli Kein Einaste üheteistkümnes.

Buttini võiduaeg oli 01:47:49. Ka teised esikolmiku kohad kuulusid prantslastele. Teine oli tihedas heitluses võitjale sekundiga kaotanud Benoit Chauvet ja kolmas Bastien Poirrier kahesekundilise kaotusega.

Prantslasi mahtus esikümnesse koguni seitse, Šveitsi esindavad suursoosikud Toni Livers ja Candide Pralong olid vastavalt neljas ja kuues, lisaks mahtus esimese kümne hulka üheksanda koha saanud soomlane Janne Stenbäck.

Võitja Bastien Buttin ütles pressikonverentsil, et tundis ennast rajal väga hästi, kuigi ilm oli tuuline. "Püüdsin kaks kilomeetrit enne finišit eest rebida, kuid see ei õnnestunud."

Chauvet ütles, et tema vorm oli hooaja alguses kehv, kuid tänane sõit oli väga hea. "Ma ei teadnud, kuidas siin läheb, nii et püüdsin anda parima, aga Buttin oli täna väga hea. Olime vahepeal kahekesi ees ja teadsin, et lõpuheitlus tuleb meie kahe vahel. Olen teise kohaga rahul."

Ringidel sõita oli Chauvet` sõnul üsna keeruline, kuna sõitjaid oli palju. Edaspidi soovitas ta samuti sellise korralduse puhul eliitgrupi võistlust eraldi pidada.

Bastien Poirrier lausus, et talle oli võistlus raske, aga ta jäi kolmanda kohaga rahule.

Parima eestlasena sai Kein Einaste 11. koha, kaotust võitjale minut ja kaks sekundit. Martti Himma oli 13., jäädes liidrist finišis maha kolm minutit ja kuus sekundit. Mart Kevin Põlluste saagiks jäi 16. koht, kaotust 3.31.

Pikalt juhtgrupis püsinud Einaste sõitu segas kukkumine, mille tõttu ta aega kaotas. Ta jõudis küll grupile taas järele, kuid lõpuspurdis konkurentsis püsimiseks enam jõudu ei jätkunud. Mees lausus, et esimesel kolmel ringil oli ta võidus kindel, aga lõpuks peab rahule jääma ka 11. kohaga.

Ta lisas, et järgmisel aastal püüab maratoni siiski võita. Tavapärase raja asemel ringil sõitmine Einastele sobis. “See on väga hea lahendus, palju parem kui võistluse ärajätmine.”

Naistest oli parim prantslanna Aurelie Dabudyk ajaga 01:41:22. Sõitu pikalt juhtinud Tatjana Mannimal ei õnnestunud kolmandat maratoni võitu võtta, ta jäi viimasel ringil prantslannast maha ja leppis teise kohaga. Kaotust Dabudykile kogunes lõpuks minut ja kaks sekundit. Kolmanda koha sai rootslanna Maria Gräfnings. Paremuselt teise eestlannana oli Triin Ojaste naiste arvestuses kaheksas.

"Kodus oleks ikka tahtnud võita, aga tegelikult olen teise koha üle õnnelik, sest Aurelie oli täna liiga tugev," lausus Mannima.

Tartu maratonil osales sel aastal kahe päeva peale kokku 2875 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles