Laulud ja luuletused rõhutasid Tõrva erakordsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdile saabunute ja esinejate poole pöördub Tõrva linnapea Maido Ruusmann.
Kontserdile saabunute ja esinejate poole pöördub Tõrva linnapea Maido Ruusmann. Foto: Thea Leitmaa

Vabariigi aastapäevaürituste jada Tõrvas jätkus laupäeval kontserdiga «Tuntud ja tundmata», mille kava koosnes läbi aegade Tõrvale loodud lauludest ja luuletustest. 

Reet Koppel ning Valdeko Kalamees tõid kuulajateni Tõrvast kirjutatud luuletusi, mille autorid on teiste seas Voldemar Kiinoja, Arvo Õlijas, Sulev Tailo, Vello Jaska. Värsiridadest õhkus Tõrvale omast looduslähedust ning sealsete inimeste töökust ja ühtekuuluvustunnet.     

Kodulinna ülistavatest lauludest kuulis publik järgmisi: «Legend Tõrvast» (S. Malm / V. Jaska), «Mälestus Tõrvast» (H. Kõrvits / H. Karjahärm), «Kodulinnale» ning «Vanamõisa järv» (sõnad ja meloodia A. Kaasik), «Kodulinn, mu Tõrva» (sõnad ja meloodia J. Hansson), «See linn on Tõrva» (sõnad ja meloodia S. Malm), «Tõrva valss» (H. Vatsel / J. Harjak ), «Kodulaul» (P. Pajusaar /A. Ilves). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles