Kolme riigi sportlased võistlevad Tehvandil

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriolümpia rahvusvahelised talimängud leiavad Otepääl aset juba 6. korda.
Eriolümpia rahvusvahelised talimängud leiavad Otepääl aset juba 6. korda. Foto: Ragne Keisk

Otepääl Tehvandil toimuvad 1.–2. märtsil juba kuuendat korda Eriolümpia Baltimaade talimängud. Otepää suusaradadele kogunevad eriolümpia parimad suusatajad Eestist, Lätist ja Leedust. Talimängudel võistlevad ka Eestit esindavad sportlased, kes märtsi keskel sõidavad Austrias toimuvatele eriolümpia talvistele maailmamängudele.

«Talimängud on meie organisatsiooni aasta suursündmus, mida oodatakse suure ärevusega. Lisaks mõõduvõtmisele spordissp saavad intellektipuudega sportlased end proovile panna ka muudes igapäevastes sotsiaalsetes oskustes, sellised kogemused on suure väärtusega,» ütles mängude peakorraldaja, eriolümpia spordidirektor Siret Kruk.

Talimängud saavad alguse 1. märtsil Otepää vallamaja eest. Koostöös politsei- ja piirivalveametiga alustatakse kell 10.45 eriolümpia tõrvikujooksu Tehvandi suusastaadionile. Eriolümpia tõrvikujooks on üle maailma tuntud traditsioon. Politseinikud tunnustavad oma osalusega eriolümpia tegemisi ja ühiselt kantakse ning süüdatakse avatseremoonial mängude tuli.

Eestist osaleb võistlustel 23 asutust: kooli ja hoolekandekeskust, lisaks sportlased Lätist ja Leedust. Kõikidest riikidest kokku on registreerunud 155 sportlast, kes võtavad mõõtu vastavalt oma võimetele kas 100meetrisel, 500meetrisel, kilomeetrisel või 3kilomeetrisel rajal.

Esimesel päeval toimuvad kella 11.45–14 eelvõistlused, mille põhjal sportlased jagatakse tulemuste järgi tugevusgruppidesse. Teisel päeval võisteldakse juba võrdsete vastastega auhinnalistele kohtadele. Kui võistlused Otepääl lõppenud on, jätkuvad tegevused Pühajärve spa- ja puhkekeskuses.

Teise päeva finaalvõistlused algavad Tehvandi suusastaadionil kell 10. Autasustamine algab orienteeruvalt 12.30. Talimängudest on kujunenud kõikidele osavõtjatele emotsiooniderohke suursündmus, mida veel kaua positiivselt meenutama jäädakse. Projekti rahastavad hasartmängumaksu nõukogu ja sotsiaalministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles