Näituse keskmes naine kui kangelane

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitusesaalis püüab pilku suureformaadiline foto «Amatsoonid», millel koos kunstnikuga poseerib hollandlanna Maria.
Näitusesaalis püüab pilku suureformaadiline foto «Amatsoonid», millel koos kunstnikuga poseerib hollandlanna Maria. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Vastavatud näitusel Valga muuseumis on peatähelepanu naisel kui kangelasel. Fideelia-Signe Rootsi väljapanek lähtub tema doktoritööst kunstiakadeemias ja vaatleb, kuidas avaldub maskuliinse tähendusvarjundiga väljend «kangelane» naiste juures.

«See on minu esimene näitus Valgas. Kõik algas aasta tagasi, kui mulle see ettepanek tehti. Kahes saalis on minu doktoritööga seotud looming,» sõnas kunstnik teisipäeval väljapaneku avamisel.

«Naised on kogu ajaloo vältel olnud tagaplaanil ja nende mälestusigi peetakse vähem tähtsateks meeste omadest. Minu näitusel on kajastatud eri aspekte kangelannadest – nii mütoloogilisi kui tööalaseid. Siin on väljas näiteks väljavõtted Eesti kuulsaima naistraktoristi Elmina Otsmani päevikust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles