Laste seas levivad ohtlikud mängud vajavad nii vanemate kui kooli tähelepanu

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal sattus mitu inimest tunnistajaks mängule, kus lapsed jooksevad viimasel hetkel liikuva auto või rongi eest läbi. Foto on illustreeriv.
Eelmisel nädalal sattus mitu inimest tunnistajaks mängule, kus lapsed jooksevad viimasel hetkel liikuva auto või rongi eest läbi. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Märtsi algusest on meedias levinud šokeerivad lood interneti vahendusel noorte hulka jõudnud ohtlikest mängudest. Nüüdseks on nendest teadlikud ka koolid ning silmad hoitakse kõikjal lahti.

Tegemist on peamiselt venekeelsetest suhtlusportaalidest pärit vägivaldsete mängudega, mis sisaldavad ülesandeid nii enesevigastamiseks, eluga riskimiseks kui ekstreemsetel juhtudel enesetapuks.

Arusaadavalt saavad ja peavad taoliste mängude osas lastel silma peal hoidma ennekõike vanemad, teised pereliikmed ja sõbrad. Tähtis roll on ka koolidel, et kahtlane tegevus, mis koduseinte vahel märkamatuks jääb, ei jääks tähele panemata klassiruumis, kooliõuel või nõustaja kabinetis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles