Küsitlus näitas külade eraldumissoovi

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka valla elanikud said 10. ja 12. märtsil läbi viidud ühinemisteemalisel rahvaküsitlusel arvamust avaldada muu hulgas Soontaga küsitluspunktis endises Aakre metskonna kontoris.
Puka valla elanikud said 10. ja 12. märtsil läbi viidud ühinemisteemalisel rahvaküsitlusel arvamust avaldada muu hulgas Soontaga küsitluspunktis endises Aakre metskonna kontoris. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Rahvaküsitlus seitsmes Puka valla külas selgitas välja, et Aakre piirkond ja Soontaga soovivad tõepoolest vallast eralduda.

Üks küsitlus puudutas Aakre, Palamuste, Pedaste, Purtsi, Pühaste ja Rebaste küla soovi Rõngu valla koosseisu arvamiseks, teine Soontaga küla elanike arvamust Helme vallaga liitumise osas. Küsitlused leidisid aset reedel ja pühapäeval Aakre rahvamajas ja Soontaga külas endises metskonna kontorihoones.

Osa Soontaga elanikke oli pühapäeva lõuna paiku kogunenud külasüdamesse, endise metskonnahoone esisele. Olles juba küsitlusele vastanud, kinnitasid nad, et toetasid Helme vallaga liitumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles