Lande talu tõuseb tuhast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlusega on Märsside pere tegelenud juba üle kümne aasta. Lande Grillikoda on tuntust kogunud nii küpsetiste, peolaudade kui grilltoodetega. Fotol Tarmo ja Esta Märss tulekahjus hävinenud ja nüüdseks taastatud majapidamishoone taustal.
Ettevõtlusega on Märsside pere tegelenud juba üle kümne aasta. Lande Grillikoda on tuntust kogunud nii küpsetiste, peolaudade kui grilltoodetega. Fotol Tarmo ja Esta Märss tulekahjus hävinenud ja nüüdseks taastatud majapidamishoone taustal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lande talu tordimeistrist perenaine ja grillimeistrist peremees on tuntud nii kodukohas kui kaugemal. Ränga tuleõnnetuse üle elanud pere kosub tasapisi ja taastustöödel jonni ei jäta.

Pea kaks aastat tagasi ränga tulekahju üle elanud pererahvas on aastate jooksul kogu energia ja teenitud raha suunanud tules hävinud tootmishoonete taastamisele. Tehtud on palju, kuid tehagi veel hulk töid.

Lande talu asub Otepää lähistel Neeruti külas metsade, kuplite ja põldude vahel. Taluhoovil ootas meid peremees Tarmo Märss, kes vanavanemate 1900. aastatel ehitatud talus sündinud-kasvanud ning seal kogu elu elanud. Perenaine Esta Märss on pärit naabervallast Tartumaalt ning sattus Lande tallu pärast abiellumist Tarmoga üle kümme aasta tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles