Kandlemängijad tutvustasid suure peo lugusid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga ja Võru muusikakoolide kandleõpilased ja -õpetajad andsid Valga muuseumis kevade alguse puhul kontserdi, kus ettekandele tulid lood rahvamuusikapeao repertuaarist.
Valga ja Võru muusikakoolide kandleõpilased ja -õpetajad andsid Valga muuseumis kevade alguse puhul kontserdi, kus ettekandele tulid lood rahvamuusikapeao repertuaarist. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Võru ja Valga muusikakoolide õpilased ja õpetajad tähistasid teisipäeval kevade algust kontserdiga Valga muuseumis. Kõlas kümmekond lugu selle aasta rahvamuusikapeo repertuaarist.

«Juba hommikul kogunesid Valga ja Võru muusikakooli lapsed õpetajatega Valga muusikakooli, et anda viimast lihvi lugudele. Enamik pillilugusid selle aasta ravamuusikapeo repertuaaris on eri kihelkondade pärimustantsud. Neid täna siin kuuletegi,» juhatas kontserdi sisse Valga muusikakooli õpetaja Koidu Ahk, kes on ka Eesti folkloorinõukogu kuraator Valgamaal.

Rahva ette astus 19 Võru-Valga muusikakooli kandlemängijat, kelle hulgas kaks õpetajat Võru muusikakoolist. Dirigendirollis oli Koidu Ahk, kes lasi kõlada ka akordionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles