Juhtkiri: Hea märk on hästi nähtav

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja/Scanpix

Uute liiklusohutust tõstvate lahendustena soovib maanteeamet võtta Eestis maanteel kasutusele keskpiirded ja kummipostid. See on seotud rahvusliku liiklusohutusprogrammi eesmärgiga vähendada raskete liiklusõnnetuste hulka.

«Eesmärk on muuta teede liikluskorraldus selliseks, et ära hoida eksimusi möödasõidul või vastassuuna sõidurajale kaldumist ning eksimuse korral oleksid sellega kaasnevad kahjud võimalikult väikesed,» selgitas liikluskorralduse osakonna juhataja Jaan Tarmak.

Ei ole veel selge, kas selliseid liikluskorraldusvahendeid lähiajal ka Valgamaale on kavas paigutada. Küll aga on need Virumaa Teataja andmetel peagi tulemas näiteks Lääne-Virumaale Haljala ja Aaspere vahelisele teelõigule, kus eelmisel nädalal kahe noore mehe surmaga lõppenud liiklusõnnetus aset leidis. Teadaolevalt sattus sõiduauto Mercedes seal vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku vastu tuleva veoautoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles