Filmitegijad otsivad lastest peaosatäitjaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algavad uue filmi võtted.
Algavad uue filmi võtted. Foto: Eesti Filmi Instituut

Uue Eesti mängufilmi "Eia jõulud Tondikakul" tegijad asuvad otsima lastest peaosatäitjaid, tulevased näitlejad valitakse 8- kuni 11aastaste laste hulgast.

"Eia jõulud Tondikakul" on üks Eesti Vabariik 100 filmikonkursi võitjatest, teatas Eesti filmi instituut. Stsenaristi ja režissööri Anu Auna sõnul otsivad filmitegijad lapsi, kes hakkavad mängima kaht peategelast: 10-aastaseid Eiat ja Atsi. "Samuti valime kõigi laste hulgast välja ka kõrvalosatäitjad, kes saavad seiklusrikkas jõulufilmis kaasa lüüa," ütles Aun.  

Valiku esimene voor kestab 9.-29. aprillini ning selle aja sees saavad lapsed oma näitlemisoskust katsetada Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Võrus, Rakveres, Jõgeval, Paides, Haapsalus ja Kuressaares.

Konkursi korraldaja Anu Tähemaa sõnul ei ole vaja lapsi filmikatseteks eraldi ette valmistada. "Ootame lastelt eelkõige iseseisvust, julgust ja loomulikkust ning püüame omalt poolt pakkuda vastu toetavat ja rõõmsameelset keskkonda. Ikka selleks, et kõigil lastel jääks katsetest ilus ja põnev mälestus," sõnas Tähemaa.

Lastefilm räägib 10aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks ürgse loodusega salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Eia ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, viima kokku kaht armastavat inimest ning lahti harutama oma pere kiivalt hoitud saladust.

Filmi režissöör ja stsenarist on Anu Aun, produtsent Maie Rosmann-Lill, operaator Heiko Sikka, loodusoperaator Ants Tammik ja kunstnik Matis Mäesalu. Filmi planeeritav eelarve on 1,1 miljonit eurot, millest 837 000 eurot eraldati projektile Eesti Vabariik 100 filmikonkursilt.

Lastefilmi võtted algavad tuleva aasta jaanuaris ning see linastub EV100 programmi raames 2018. aasta detsembris. Film valmib produktsioonifirmade Luxfilm ja Kinosaurus Film koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles