Noored toetavad jooksuga abi vajavaid lapsi

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasiumi noormeeste Andre Pundoneni (vasakul) ja Kristo Jesse sõnul on järgmine samm medalid tellida ning napp nädal aega kulub ettevalmistusteks. Kolmas asjaosaline Valdek Ott pildile ei jõudnudki.
Valga gümnaasiumi noormeeste Andre Pundoneni (vasakul) ja Kristo Jesse sõnul on järgmine samm medalid tellida ning napp nädal aega kulub ettevalmistusteks. Kolmas asjaosaline Valdek Ott pildile ei jõudnudki. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Kolm Valga gümnaasiuminoort korraldavad aprillis heategevusliku jooksu. Tegemist on Kristo Jesse, Valdek Oti ja Andre Pundoneni ideega, mille tarbeks taotleti raha Nopi Üles projektifondist. Aprilli algul oodatakse sportliku vaimuga ja tegusaid inimesi heategevuslikule jooksule, mille üheeurone osavõtutasu läheb heategevusfondi.

Soovi korral võib kohapeal annetada ka rohkem. «Raha läheb Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondi, sest lapsed on ju meie tulevik,» märkis Jesse. Ta lisas, et läbirääkimised veel käivad, kuid soov on minna kohapeale ja kogutud raha seal üle anda. «Kuigi summa ei pruugi kõige suurem tulla, loeb iga sent.»

Noored on postri laadinud üles «Nopi Üles!» Facebooki lehele. Rahastuse saamine eeldab Jesse sõnul vähemalt 200 meeldimist kahe nädala jooksul – nõutu täitus ühe päevaga.

Kuigi tegemist on noorte algatusega, on kõik teretulnud osalema. «Ootame igas vanuses jooksjaid, kõndijaid ning kepikõndijaid – kõiki, kelle tervis lubab läbida neli kilomeetrit,» täpsustas Jesse. Start nelja kilomeetri pikkusele distantsile antakse laupäeval, 8. aprillil kell 12 Pedeli jõe rannavalvehoone juurest, registreerimine on kuni tund enne algust kohapeal.

Jooksu lõpus ootab kõiki lõpetajaid ka medal ning osalenute vahel lähevad loosi auhinnad. Jesse sõnul, kes ka ise sportlikku eeskuju annab, on eesmärk tuua välja sporti tegema kõik inimesed, kellel see vähegi võimalik on, panustades samas heategevusse.

Nopi Üles on noorte piirkondlikute ideede projektifond ja sellest taotletud toetuse suurus 900 eurot. Fond rahastab noorsootöö keskuse elluviidavas ja Euroopa sotsiaalfondi kaasrahastatud programmis «Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine» kirjeldatud tegevusi. Teisisõnu edendavad fondi tegevused noorte aktiivset eluhoiakut, panustades kodukoha arengusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles