Arvamus: Tõrva linna esindusansamblist

, Tõrva abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Karu

Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Piret Karu Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalases ilmus 30. märtsil arvamuslugu «Esindusansambel jõuab tähtpäevani», kus Tõrva linnavolikogu esimees Kalle Vister kirjutas Tõrva rahvamuusikaansamblist Jauram kui piirkonna esindusansambli tegevusest alates 1972. aastast.

Arvamuslugu on tekitanud linna kultuuriinimeste seas vastuolulisi tundeid ja segadust, mistõttu pean Tõrva kultuuriala abilinnapeana õigeks avaldada arvamust Jaurami tegevuse ja staatuse osas.

Kuigi Jauram on Tõrva linna ja Mulgimaa kultuuritraditsioone tänuväärselt esindanud kümneid aastaid, ei ole esindusansambli staatust ühelegi linna esindavale kollektiivile veel antud. Selleks statuudi loomist on küll kultuuriinimestega arutatud, kuid siiani on leitud, et pole põhjust üht kollektiivi teisest eraldi välja tuua, kuna kõik on tublid tegijad ning esindavad linna eri žanrites ja eri sündmustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles