Puka valla rahvas saab taas arvamust avaldada

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka rahvamaja
Puka rahvamaja Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Aprilli neljandal nädalavahetusel saavad Puka valla nende külade elanikud, kelle kohta on tehtud ettepanek liitmiseks Otepää vallaga, oma sellekohase arvamuse öelda.

Puka aleviku, Komsi, Kibena, Meegaste, Kähri, Ruuna, Kuigatsi, Vaardi, Kolli, Plika, Prange ja Põru külade elanike arvamuse väljaselgitamiseks korraldatakse küsitlus reedel ja pühapäeval, 21. ja 23. aprillil. Elektrooniliselt saab küsitluses osaleda vaid reedel.

Küsitlus toimub Puka alevikus Puka rahvamajas mõlemal päeval kella 9.00 kuni 17.00. Elanike arvamuse väljaselgitamiseks kantakse küsitluslehtedele küsimus: "Kas toetate Vabariigi Valitsuse ettepanekut Puka valla ühendamiseks Otepää ja Sangaste vallaga" vastusevariantidega "jah" ja "ei".

Valitsus on teinud ettepaneku Puka valla ühendamiseks Otepää ja Sangaste vallaga ning palub vallavolikogu arvamust nende poolt tehtud ettepaneku kohta 15. maiks 2017. Haldusreformi seaduse kohaselt on kohaliku omavalitsuse üksusel kohustus välja selgitada elanike arvamus haldusterritoriaalse korralduse muutmise kohta.

Puka vallas on eelnevalt juba läbi viidud haldusterritoriaalse korralduse ja haldusüksuse piiride muutmisega kaasnevaid elanike arvamuse väljaselgitamise küsitlusi. Märtsis korraldati küsitlus Soontaga külas arvamuse väljaselgitamiseks ühinemise kohta moodustatava Tõrva vallaga, samuti toimus Aakre kandi külade -- Aakre, Palamuste, Pedaste, Purtsi, Pühaste ning Rebaste -- elanike arvamuse väljaselgitamine Rõngu valla koosseisu arvamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles