Vallavanem kinnitab, et kooli sulgemise otsust ei tule

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallavanem Andres Visnapuu
Otepää vallavanem Andres Visnapuu Foto: Monika Otrokova

Otepää vallavalitsus kinnitab, et täna, 24. märtsil toimuval Otepää vallavolikogu istungil ei ole päevakorras Pühajärve põhikooli tegevuse lõpetamise otsust ja õppeasutus tegutseb edasi.


Eile, 23. märtsil haridus- ja teadusministeeriumi laiali saadetud pressiteates seisab, et Otepää vallavolikogu on otsustanud sulgeda Pühajärve põhikooli. Otepää vallavanem Andres Visnapuu avaldab haridus- ja teadusministrile saatud kirjas kahetsust, et liikvele on läinud eksitav info.

«On äärmiselt kahetsusväärne, et ministeerium on levitanud valeinfot ja sellega sisuliselt kahjustanud ühe kohaliku omavalitsuse mainet,» sõnas Andres Visnapuu. «Kordan veelkord – tänasel volikogu istungil ei ole päevakorras punkti Pühajärve põhikooli sulgemise kohta.»

Samuti on tema sõnul kahetsusväärne, et Otepää vallavalitsus sai ministri pöördumisest teada alles meedia vahendusel. Ministri pöördumine saabus vallavalitsusse peale tööpäeva lõppu, samal ajal, kui pressiteade pöördumisest ja pöördumine ise oli meediakanalites kättesaadav juba pärastlõunal.

«Meil on heameel, et minister tunneb huvi ühe väikese maakooli vastu,» ütles Andres Visnapuu.«Kahjuks ei küsinud keegi ministeeriumist vähimatki selgitust ei minu ega ühegi teise ametniku käest.»

Ministrile saadetud kirjas avaldab vallavanem ka lootust, et minister toetab ka edaspidi Otepää valla taotlusi Otepää valla haridusvõrgustiku rahastamise osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles