Tuttavad linnud tuleks kirja panna

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiivitaja, kes oli 13 aastat tagasi aasta lind, sai viimastel lumistel päevadel toidu otsimisega kindlasti paremini hakkama kui pisike lõoke.
Kiivitaja, kes oli 13 aastat tagasi aasta lind, sai viimastel lumistel päevadel toidu otsimisega kindlasti paremini hakkama kui pisike lõoke. Foto: Martin Pau / Postimees / Scanpix

Nädalavahetusel, 15.–16. aprillil toimuvad traditsioonilised lihavõtte linnuvaatluspäevad. Eesti ornitoloogiaühing (EOÜ) kutsub neil päevil kõiki õue saabunud kevadet tervitama ja linnuelu jälgima.

Vaatluspäevadel osalemiseks ei pea tundma kõiki linde, oluline on vaid tähele panna enda ümber toimuvat. Väikese vaatlushetke võib teha enda koduaias, tunnisel jalutuskäigul või kogu nädalavahetuse vältaval linnuretkel.

Linnuvaatluspäevadel osalejatel palutakse kõik kohatud linnud, keda tuntakse, kirja panna ning kasvõi hinnanguliselt üles märkida, mitut lindu igast liigist kohtasite ning millised olid huvitavamad vaatlused või kohtumised lindudega.

Tulemused saab mugavalt sisestada EOÜ kodulehel. Palutakse seda võimalusel teha juba pühapäeval, sest esimene kokkuvõte vaatluspäevadest tehakse uue nädala algul. Interneti puudumisel võib tulemusi saata ka postiga aadressil Veski 4, 51005 Tartu. Linnuvaatluspäevade tulemusi oodatakse nii interneti kui posti teel 20. aprillini. Vaatluspäevi toetab OÜ 5D Vision.

Enda korraldatavast linnuretkest, kuhu ootaksite osalema ka teisi huvilisi, palutakse teada anda aadressil andres.kalamees@eoy.ee. 

Lihavõtte linnuvaatluspäevi korraldab Eesti Ornitoloogiaühing 1998. aastast. Selle eesmärk on tähistada lindude kevadist saabumist ning pöörata tähelepanu meie ümber tegutsevatele lindudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles