Meie osa on lunastuslugu vaid vastu võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Pill
Ivo Pill Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Hea on, kui saame end ja oma elu rajada kindlatele alustele selles ebakindlas maailmas ja ühiskonnas. Mõistlik peremees tunneb huvi: kuidas on rajatud talle huvi pakkuva maja vundament? Kas auto on täis- või poolraamiga? Mis firma on valmistanud kodumasina, millel pilk peatub, ja kaua kestab selle garantii? Kes on see inimene, kellega koos tööle asun ja kas teda võib usaldada?

Nõnda püüame oma elus tagada kas või vähimat kindlustunnet. Armastame end ümbritseda kindlate asjade ja ustavate inimestega. Nii hästi-halvasti kui see meil õnnestub. Kerge see pole, sest ümberringi on petlikke suhteid, kavala kauba tegijaid ja nende üleskiidetud kehva kaupa, ebaõnnestunud ehitisi ja tootemudeleid.

Eks ole kõige lihtsam näide see, kui läheme kaubanduskeskusesse ja seisatame ajakirjariiuli ette: küll lööb silmad kirjuks! Ja raske on leida vajaminevat Akadeemiat, Loomingut, tehnika- või ajalooajakirja kümnete tühiste ajaviite- ning meelelahutuslike üllitiste seast, mõni neist tühja tagarääkimist või lausroppust täis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles