Valga Humana korraldab nädalase kogumiskampaania

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Humana kauplus asub Rimi ostukeskuse teisel korrusel.
Valga Humana kauplus asub Rimi ostukeskuse teisel korrusel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga Humana korraldab alate reedest nädal aega kestva riidekogumisaktsiooni, et inimestel oleks võimalus oma seismajäänud rõivaesemed uuele ringile suunata.

Humana kauplused olid ruumipuuduse tõttu sunnitud annetuste vastuvõtu 2016. aastal lõpetama, kuid kampaaniakorras püüame jätkuvalt pakkuda võimalust seismajäänud riided taaskasutusse suunata. Ülestõusmispüha pikk nädalavahetus annab rohkem aega kapid korda teha ning mittevajalikud riided ja kodutekstiili uuele eluringile saata.

„Ikka ja jälle külastavad meie poodi kliendid, kes sooviksid, et võtaksime vastu nende poolt seisma jäänud esemeid, kuna Valgas ei ole kohta, kuhu saaks asju ära anda. Vastu tulles inimeste soovile teeme me selle seekord ära kampaania korras,“ teavitab Valga Humana juhataja Ülle Vanik.

"Alates Valga kaupluse avamisest 2014. aasta juunis kuni 2016. aasta juunini annetasid valgalased kokku ligi 14 tonni riideid. Seda, kui palju nüüdse aktsiooniga kogutakse  ei oska ette ennustada, kuid näiteks Kuressaare Humana kaupluses 20. märtsist 8. aprillini toimunud kogumiskampaania käigus annetati üle 10 tonni riideid." See näitab, et niisugused kampaaniad on vajalikud.

Oodatud on nii riided, jalatsid, mänguasjad kui ka kodutekstiil. Määrdunud ja niiskeid esemeid palutakse mitte tuua. Kõik annetused saadetakse Humana sorteerimiskeskusesse, kus need vastavalt kvaliteedile sorteeritakse.

Kogumiskampaania kestab 14.-22. aprillini, sealjuures on kauplus avatud ka riigipühadel. Muul perioodil kaupluses annetusi vastu ei võeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles