Liiklustalgud tõid paljudele rahatrahvi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklustalgute käigus toimus üle-eestiline kiiruse mõõtmine. Pildistatud 19. aprillil Harjumaal
Liiklustalgute käigus toimus üle-eestiline kiiruse mõõtmine. Pildistatud 19. aprillil Harjumaal Foto: Erik Prozes / Postimees

Kagu jaoskonna piires ehk Valga-, Võru- ja Põlvamaal laekus liiklustalgute käigus tähelepanelikelt inimestel ligi 60 ettepanekut ning enamik neist olid seotud kiiruseületamisega, andis teada Kagu jaoskonna patrulltalituse juht Madis Soekarusk.

«Oli ka teateid ohtlikest möödasõidukohtadest, parkimisprobleemidest ja ebasobivatest noorte kogunemispaikadest. Murekohti jagus nii suurematesse linnadesse, asulatesse kui kõrvalistesse kohtadesse,» lisas Soekarusk.

Elanike aktiivsus ettepanekute esitamisel näitab tema sõnul ehedalt, et kogukond tunneb siirast muret oma kodukandi, laste koolitee või igapäevase liikumismarsruudi turvalisuse pärast. «Sedasi koostööd tehes saame oma kodukandi liikluse sammhaaval ohutumaks ja turvalisemaks muuta.»

Eilse päeva vältel kontrollis politsei kolmes maakonnas kokku 49 kohta, mille puhul olid inimesed välja toonud liiga suure kiirusega kaasneda võivad ohud. Politsei teravdatud pilgu all olid nii suuremad maanteed, külavaheteed, õuealad, õppe- ja lasteasutuste piirkonnad kui ka kõrvalisemad linnatänavad ning mõned raudteeülesõidudki.

28 Kagu jaoskonna korrakaitsjat kontrollisid talgupäeval kohalike ettepanekutest väljatoodud paigus 60 sõidukit ning vestlesid liiga suure kiiruse ohtlikkusest 39 juhiga. «Paraku oli aga mõne juhi jalg sedavõrd raske, et ainult vestlusega politsei piirduda ei saanud. Seetõttu sai kontrollitutest seitse juhti liigse kiiruse eest ka karistada,» ütles Soekarusk.

Talgupäev Kagu piirkonnas läks tema sõnul ootuspäraselt ning liiklus oli nädala keskpaigale kohaselt pigem rahulik. «Enamasti keskendusimegi liikluse rahustamisele, inimestega suhtlemisele ning selgitustööle. Saime päeva vältel inimestelt palju positiivset tagasisidet kasuliku ettevõtmise ning inimliku suhtumise eest. Et liiklust veelgi turvalisemaks muuta, jätkame koostööd politsei ja kogukonna vahel ka edaspidi, sest liiklusturvalisus sõltub iga liikleja panusest.»

Eile hommikust täna hommikuni kestnud liiklustalgutest võtsid üle Eesti osa 264 politseinikku, kes vestlesid 823 juhiga ning karistasid 173 kiiruseületajat.

Kokku jõudsid korrakaitsjad rohkem kui 900 paika ja kontrollisid rohkem kui 1400 sõidukit. «Aitäh kõikidele, kes andsid meile murest teada. Ka sel korral saime enda jaoks informatsiooni, kuhu on vaja tähelepanu pöörata ka pärast talguid,» ütles politsei- ja piirivalveameti politseikapten Sirle Loigo.

Politseikapteni sõnul puutusid korrakaitsjad kokku inimestega, kellel oli hea meel kodukoha ümbruses mundrikandjaid näha ja kes enda maha märgitud paigas ise kiirust ületasid. «Loodan, et eilne aitas pöörata tähelepanu kiiruse ohtudele ning kõik, kes eile puutusid kokku politseinikega, mõtlesid ka oma käitumise tagajärjele,» rääkis Loigo.

Loigo märkis, et suur kiirus pole ainult politseinike mure. «Kui teie elurajoonis on kiirus probleemiks, on üheks võimaluseks kogukonnaga maha istuda. Elanikud peaksid omakeskis kokku leppima, et piirkiirusest peetakse kinni. Eilnegi talgutepäev näitas, et enamik elurajoonides patustajaid olid sealsed elanikud ise,» rääkis Loigo, kuidas inimesed saavad panustada elukeskkonna turvalisemaks muutmisesse.

Harjumaal selgitati pea 300, Tartumaal rohkem kui 180, Ida-Virumaal 65, Läänemaal 67 ja Viljandimaal rohkem kui poolesajale juhile, miks tema kiiruseületamine on ohtlik. Rahalise karistuse said pea 40 Harjumaa, 30 Tartumaa, 27 Lääne-Virumaa, 19 Läänemaa ning Ida-Virumaa ning kuraditosin Viljandimaa roolikeerajat. Peale liigse kiiruse registreeriti ka 58 muud rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles