Valgamaa talendid saavad taas stipendiumit taotleda

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle-eelmisel aastal olid konkursil edukad Tõrva gümnaasiumi õpilased Karl Martin Volver ja Mare Vahtre.
Üle-eelmisel aastal olid konkursil edukad Tõrva gümnaasiumi õpilased Karl Martin Volver ja Mare Vahtre. Foto: Madis Sinivee / Maxima

Stipendiumikonkurss «Tulevikutalent 2017»ootab taas talendikate 5.–12. klasside õpilaste taotlusi.

Eelneval kuuel aastal on tiitli ja stipendiumiga tunnustatud 137 Eesti noort. «Seeläbi oleme aidanud Eesti talendikaid noori nende unistustele lähemale,» selgitas stipendiumikonkurssi ellu kutsunud Maxima Eesti avalike suhete direktor Katja Ljubobratets. «Eelmisel aastal valis žürii 12 Tuleviktalenti enam kui 300 kandidaadi seast, sealhulgas kandideeris Valgamaalt 10 noort.»

Neljal möödunud konkursiaastal on tulevikutalendi tiitli saanud kolm valgamaalast. Üle-eelmise aasta konkursil sai rallisprindiga tegelev Karl Martin Volver esikoha sporditalendi kategoorias. Samal aastal pälvis valgamaalane Mare Vahtre teadustalendi kategoorias teise koha stipendiumi. 2011. aastal sai teise koha sporditalendi tiitli Artti Aigro.

Tänavu otsitakse Tulevikutalente neljas Eesti arengu seisukohalt olulises kategoorias: teadus, sport, kultuur, ettevõtlikkus. «Nagu on saanud tavaks, valikut teevad iga kategooria tipptegijad. Seekord kuuluvad žüriisse olümpiavõitjast korvpallitreener Tiit Sokk, laulja ja saatejuht Gerli Padar, teadussaate »Rakett 69« saatejuht ja kohtunik Aigar Vaigu ning ETV+ peatoimetaja Darja Saar,» ütles Ljubobratets.

Talendikaid 5.-12. klasside õpilasi ootab tunnustusena Tulevikutalendi tiitel ja stipendium summas kuni 1500 eurot. «Nende taotlemiseks on noortel vaja esitada hiljemalt 15. mail motivatsioonikiri või -video koos lisadega. Täpsemat infot leiab konkursi kodulehelt või Facebookist,» täpsustas Maxima Eesti avalike suhete juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles