Rahvatantsu ja rahvamuusika selts kutsub ühistantsimisele

VM.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte tantsupeo eelproovis said kõik "Oiget ja vasempat" tantsida.
Noorte tantsupeo eelproovis said kõik "Oiget ja vasempat" tantsida. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika selts koos Vikerraadioga kutsub juba sel laupäeval, 29. aprillil kõiki tantsuhuvilisi ühiselt tantsima. Ühistantsimisega tähistame rahvusvahelist tantsupäeva.

Sel aastal on tantsuvalik lai. Kuna suvel on noorte tantsupidu ja tänavu tähistame Ullo Toomi 115. sünniaastapäeva, siis on tantsitavate tantsude ühiseks nimetajaks «Oige ja vasemba», mis on Ullo Toomi seatud traditsiooniline noorte tantsupeo ühistants. Rahvusvahelise tantsupäeva jaoks on selts meelde tuletanud ka «Oige ja vasemba» eelkäijad, mis sobivad samuti tantsida.

 Ühistantsimisest osavõtmiseks leiad rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi kodulehelt tantsukirjeldused, muusika ja videod. 29. aprillil kell 13.05 häälestage oma raadio Vikerraadio sagedusele – sealt tuleb muusika. Kutsuge sõbrad, töökaaslased või terve pere tantsupõrandale ning tantsige rõõmu ja lustiga. Kindlasti filmige oma tantsu ning laadige see YouTube’i. Video nimeks pange «Rahvusvaheline tantsupäev 2017» ning lisage sellele tansiva seltskonna nimi. Lingi oma videost palub selts saata aadressile errs@errs.ee. Parimad saavad auhinna.

Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika selts (ERRS) on 1988. aastal loodud rahvatantsu ja -muusika harrastajate ning kollektiivide ja juhendajate ühendus, mille eesmärk on rahvatantsu- ja rahvamuusika õpetajate ning harrastajate ühendamine ja esindamine ning valdkonna arendamine, esindades sel moel enam kui 23 000 rahvatantsija ja 2000 rahvamuusiku huve. ERRS on koostööpartner Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusele UNESCO kaitse all oleva laulu- ja tantsupeoprotsessi säilitamisel, arendamisel ning noorte ja üldtantsupidude ning pillipidude korraldamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles