PPA plaanib osta uusi tsikleid, ATV-sid ja mootorkelke

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sport Touring tüüpi mootorrattaid lisandub peagi politseile juurde
Sport Touring tüüpi mootorrattaid lisandub peagi politseile juurde Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) plaanib kevadel soetada kaks uut mootorratast, samuti ATV-sid ja mootorsaane- tsiklite hange on juba ka välja kuulutatud.

"Hanke raames plaanib PPA osta Sport Touring tüüpi mootorrattaid ning nendega vahetada välja osad amortiseerunud rattad praegusest rattapargist. Hanke orienteeruv maksumus on 42000 eurot," ütles PPA pressiesindaja BNS-ile.

Ühtlasi nähtub PPA hankeplaanist, et kavas on soetada veel ka viis ATV-d ning kaks mootorkelku.

Motopolitseinikud läbivad aprilli lõpus Soomes soojenduskoolituse ning tänavatele tulevad motopolitseinikud 1. maist. Motopolitseinikke tuleb tänavale umbes 20, kuid motopolitseiniku koolituse läbinud korravalvureid on rohkem kui 20.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe sõnas, et eelkõige kasutatakse mootorrattaid liiklusjärelevalves, sealhulgas nii nii tavalist kui ka suunatud järelevalvet kaherattaliste sõiduvahendite üle. Samuti kasutatakse motopolitseinikke delegatsioonide eskortimiseks ning muude ürituste, nagu laulupeorongkäigu saatmiseks. Ka osalevad motopolitseinikud ennetusüritustel.

"Erinevalt näiteks patrullautost annab mootorratas võimaluse liikuda linnas kiiresti sündmuskohale, kui juhtub olema ummik – mootorrattal on parem manööverdamisvõime ja temaga saab liikuda seal, kus vahest patrullautoga on keerulisem. Samuti omab mootorrattaga liikuv ametnik liiklusest ja teda ümbritsevast paremat ülevaadet," lisas Tikerpe.

Politsei- ja piirivalveameti kasutuses on 18 erinevat marki mootorratast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles