Reoveepumplat ootab ees uuenduskuur

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peagi alustatakse Pedeli ääres paikneva linna reoveepumpla ehitustöödega. Just sellest pumplast läheb läbi kogu linna reovesi, mida on aastas üle 800 000 kuupmeetri, rääkisid ASi Valga Vesi projektijuht Lea Ruuven ja juhatuse liige Jüri Teder.
Peagi alustatakse Pedeli ääres paikneva linna reoveepumpla ehitustöödega. Just sellest pumplast läheb läbi kogu linna reovesi, mida on aastas üle 800 000 kuupmeetri, rääkisid ASi Valga Vesi projektijuht Lea Ruuven ja juhatuse liige Jüri Teder. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Käimas on Valga reoveepumpla projekteerimine – uue ilme peaks see saama novembri lõpuks. Hinnatõusu tarbijatele need tööd kaasa ei too.

Valgas Peetri tänaval paiknev reovee peapumpla on ehitatud 1973. aastal. 1997. aastal tehti seal renoveerimistöid, 2010. aastal korrastati seadmeid ja 2012. aastal uuendati automaatikat.

«Hoone ise ja selles asuvad pumbad on 20 aastat vanad ja viimane aeg on neid uuendada, et tagada töökindlus. Nüüdseks on nii hoone kui selles asuvad süsteemid ja seadmed moraalselt ja füüsiliselt vananenud ja amortiseerunud,» sõnas ASi Valga Vesi juhatuse liige Jüri Teder. Kuna pumpla on oluline osa reoveepuhastusahelas, on ülimalt oluline, et see töötaks sujuvalt ja ökonoomselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles